Ρέι Ντάλιο: Η ιστορία της GameStop αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη μισαλλοδοξία στις ΗΠA

Ρέι Ντάλιο: Η ιστορία της GameStop αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη μισαλλοδοξία στις ΗΠA

Η ιστορία της GameStop Corp. είναι ένα άλλο σημάδι της αυξανόμενης μισαλλοδοξίας και του διχασμού που διατρέχει τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

«Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι ότι ο γενικός θυμός -σχεδόν μίσος- και η άποψη να καταστρέψουμε ανθρώπους που είναι οι πλέον διαδεδομένες θέσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Ντάλιο σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Αυτή η γενική επιθυμία να πληγώσουμε ο ένας τον άλλο προκαλεί ανησυχία», επισήμανε.

Ενώ η κίνηση των μικρό επενδυτών που αγοράζουν μετοχές της GameStop μπορεί να μοιάζει με «εξέγερση», δείχνει ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν «τους μηχανισμούς των αγορών"

Ωστόσο, «μου θυμίζουν σε κάποια σημεία τον εαυτό μου σε νεαρή ηλικία», σημείωσε ο Ντάλιο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. «Άρχισα να επενδύω μικρός σχετικά, ένιωθα επαναστάτης και ήθελα να το κάνω με τον τρόπο μου και να πετύχω», πρόσθεσε.

Ο Ντάλιο επανέλαβε μάλιστα την άποψη που εξέφρασε προ ημερών ότι δηλαδή οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο που μπορεί κανείς να μιλά για εμφύλιο πόλεμο.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός τρομερού εμφύλιου πολέμου. Για αυτόν τον λόγο, είμαι ενθουσιασμένος από τον λόγο του Πρόεδρου Μπάιντεν στην ορκωμοσία του. Είναι σύμφωνος με την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί η χώρα», είπε ξανά ο γνωστός επενδυτής.