ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Κυρ. Πιερρακάκης: Ραντεβού και μέσω φαρμακείων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ραντεβού και μέσω φαρμακείων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Κανάλια ψηφιακής λειτουργίας, όπως και η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, τίθενται άμεσα σε λειτουργία, μέσω των οποίων θα κλείνονται τα 2 ραντεβού που απαιτούνται για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επισήμανε πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού και η σωστή διάθεση της εφοδιαστικής αλυσίδας συνσιτούν την μεγαλύτερη πρόκληση σε κυβερνητικό επίπεδο και εξήγησε ότι θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών και στοχευμένα sms σε πολίτες που δε θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Για όσους δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα τους δίνεται η δυνατότητα να κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους σε κάποιο από τα 10.000 φαρμακεία που είναι σε λειτουργία, ενώ πρόσφατα τέθηκε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και τα ΚΕΠ εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αναφορικά με τον κοινωνικό προσανατολισμό του προϋπολογισμού επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όλοι γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ειδικών συνθηκών όχι μόνο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και για την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που αντιμετωπίσαμε».

Επανέλαβε ότι στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας βρίσκεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης στα προξενεία –πρωτοβουλία που θα βοηθήσει σημαντικά τον απόδημο ελληνισμό- και συνάμα το άνοιγμα πύλης σε ανώνυμα δεδομένα ως υποστηρικτικό και βοηθητικό μέσο των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η οριοθέτηση των 400 έργων πληροφορικής που συμπεριλαμβάνονται στη «Βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού», η οποία προσδοκάται να λειτουργήσει όχι μόνο ως βραχίονας αλλά και ως επιχειρησιακή διάρθρωση.