RAI: «Ιστορικής σημασίας» η έκκληση για το περιβάλλον του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι

RAI: «Ιστορικής σημασίας» η έκκληση για το περιβάλλον του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι

Πρωτοβουλία εξαιρετική και ιστορικής σημασίας χαρακτηρίζει η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI την έκκληση για το περιβάλλον που απευθύνουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πάπας Βενέδικτος και ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι.

Η έκκλησή τους, ενόψει της διεθνούς συνόδου για το κλίμα «Cop26» η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Γλασκόβη, αφορά τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, τις συνέπειες των κλιματικών αλλαγών επί των φτωχότερων κατοίκων του πλανήτη και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας.

«Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται μια τέτοια από κοινού πρωτοβουλία από τους θρησκευτικούς ηγέτες του Χριστιανισμού», υπογραμμίζει η ιταλική τηλεόραση. «Όποια και να είναι η θρησκεία ή η κοσμοθεωρία του καθενός, πρέπει να εισακούσουμε την έκκληση της Γης», υπογραμμίζουν οι ταγοί του Χριστιανισμού, σύμφωνα με το ιταλικό κανάλι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πάπας και ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι προσθέτουν ότι «η απώλεια της βιοποικιλότητας, η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν αναπόφευκτη συνέπειά των πράξεών μας, από τη στιγμή που καταναλώσαμε περισσότερους πόρους, απ' ό,τι ο πλανήτης θα μπορούσε να αντέξει».

Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες καλούν τους πιστούς να προσευχηθούν ενόψει της διεθνούς συνόδου «Cop26» και παράλληλα τονίζουν:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με μια άλλη, τεράστια αδικία. Οι άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από τις καταστροφικές συνέπειες της κατάχρησης αυτής σε βάρος του πλανήτη μας, είναι οι φτωχότεροι κάτοικοί του, οι οποίοι έχουν και το μικρότερο μερίδιο ευθύνης».