Ρ. Ντάλιο: Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως θα χάσουν 12 τρισ. δολάρια

Ρ. Ντάλιο: Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως θα χάσουν 12 τρισ. δολάρια

Η πανδημία θα προκαλέσει στις αμερικανικές επιχειρήσεις οικονομικές ζημιές ύψους 4 τρισ. δολαρίων σύμφωνα με όσα εκτιμά ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, Bridgewater Associates. «Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην εποχή μας», δήλωσε στο CNBC ο διάσημος επενδυτής προσθέτοντας: «Αυτό που βιώνουμε είναι πραγματική κρίση».

Οι οικονομικές ζημιές δεν θα περιοριστούν στις επιχειρήσεις καθώς θα πληγούν και πολλοί ιδιώτες και γι’ αυτό το λόγο ο Ντάλιο επισημαίνει στην ανάγκη να ξοδέψει η αμερικανική κυβέρνηση πακτωλό χρημάτων για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ελάχιστον ύψος του «πακέτου» μέτρων που πρέπει να εφαρμόσει ο Τραμπ είναι 1,5-2 τρις. δολάρια, ανάλογα με τη μορφή που θα έχουν οι ελαφρύνσεις, όπως οι εγγυήσεις για δάνεια. Παγκοσμίως, ο Ντάλιο τοποθετεί τις ζημιές που θα υποστούν οι επιχειρήσεις σε 12 τρις. δολάρια εξαιτίας του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι ζούμε σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από τη δεκαετία του 1930 καθώς μπορούμε να τυπώσουμε χρήμα.

AP Photo/Mark Lennihan