Ρ. Δούρου: Δεν έχουμε επιχειρησιακή ευθύνη

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 18:08
-A +A
Ρ. Δούρου: Δεν έχουμε επιχειρησιακή ευθύνη

Επιμένει η Ρένα Δούρου στην άποψή της ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε επιχειρησιακή ευθύνη για την πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους. Σε ανακοίνωσή της μετά τις εισαγγελικές κλήσεις 20 προσώπων, η Περιφερειάρχης Αττικής δηλώνει παράλληλα ότι «με ανακούφιση» θα συμβάλλει στην έρευνα της Δικαιοσύνης.

Σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική της ιστοσελίδα, σχετικά με την κλήση της για εξέταση αναφορικά με την πολύνεκρη πυρκαγιά  στην Ανατολική Αττική, η Ρένα Δούρου αναφέρει: «Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην κρίση χρέους της χώρας μας».

«Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου. Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών» καταλήγει η Ρένα Δούρου.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα