7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Πυρκαγιές σε Τρίπολη, Κιλκίς, Λαμία, Καστοριά και Πάρο

Πυρκαγιές σε Τρίπολη, Κιλκίς, Λαμία, Καστοριά και Πάρο
Eurokinissi

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχές της Τρίπολης, του Κιλκίς, της Λαμίας, της Καστοριάς και της Πάρου. Στο Κιλκίς, φωτιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στην Τρίπολη, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια, του δήμου Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Στην Καστοριά, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καμπίτσιος, στο Νεστόριο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα ελικόπτερο.

Στη Λαμία, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καμηλόβρυση. Στην περιοχή έσπευσαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στην Πάρο, φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κηφισιά

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός είναι σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου, για δεύτερη συνεχή μέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).