Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα - Ισχυροί άνεμοι και εκκενώσεις κατοικιών

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα - Ισχυροί άνεμοι και εκκενώσεις κατοικιών

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς δημιουργούνται εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία της χώρας που αντιμετωπίζονται με δυσκολία εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Ήδη, μετά από επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκαν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Καλύβια Θορικού και Κεφαλονιά που οδήγησε στην εκκένωση κατοικιών και τουριστικών μονάδων, ενώ εκδηλώθηκαν φωτιές εκδηλώθηκαν σε Αχαρνές Αττικής, Έβρο και Πρέβεζα, με τις δυο τελευταίες να είναι σε εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε υπαίθριο χώρο, στη λεωφόρο Θορικού, στη Λαυρεωτική, όπου βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες με αποτέλεσμα να ζητηθεί η απομάκρυνση των κατοίκων. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Νωρίτερα, στην περιοχή επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 47 πυροσβέστες, 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στην Κεφαλονιά, φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί, περίπου στις 6:00, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα και στο σημείο επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 4 πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα. Αργά το μεσημέρι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής, σε κατοικημένη περιοχή.

Στην Πρέβεζα πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στη Νικόπολη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή της Καβησού, στις Φέρες Έβρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες, 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα 18 ατόμων, καθώς και δυο αεροσκάφη.