ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1954η
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Πυρετός...κρατήσεων για διακοπές από Βρετανούς τουρίστες μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον

Πυρετός...κρατήσεων για διακοπές από Βρετανούς τουρίστες μετά τις ανακοινώσεις Τζόνσον

Κατακόρυφη αύξηση στις κρατήσεις αναφέρουν ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία αλλά και αεροπορικές εταιρίες μετά την ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού για άνοιγμα των συνόρων τον Μάιο.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε χθες το χρονοδιάγραμμα εξόδου, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα των συνόρων για ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου, με τις αεροπορικές εταιρίες και τους πράκτορες να δέχονται "βροχή" με αιτήσεις κρατήσεων τόσο τηλεφωνικά όσο και ηλεκτρονικά.

Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Αυτό δίνει ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία και ευελπιστούν ότι η Βρετανία θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η Tui ανέφερε το καλύτερο 24ωρό του σε κρατήσεις τον τελευταίο μήνα, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρίες είπαν ότι σημείωσαν τεράστια αύξηση σε κρατήσεις για προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία.

Ειδικά η easyJet ανέφερε γενική αύξηση κρατήσεων εισιτηρίων κατά 337%, και άνοδο έως 630% για προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη. Οι περισσότερες των κρατήσεων αφορούν στον Αύγουστο, και ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος.

Αντίστοιχες αυξήσεις σε κρατήσεις και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος αναφέρει και η εταιρία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών σε ξενοδοχεία, Avvio, τονίζοντας και εκείνη πόση συμπιεσμένη ζήτηση για την Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες εμφανίζεται από τη Δευτέρα από Άγγλους.