Πτυχίο «μακεδονικής» γλώσσας για πρόσληψη στην… ΕΥΠ

Πτυχίο «μακεδονικής» γλώσσας για πρόσληψη στην… ΕΥΠ

Μοριοδοτούμενη γλώσσα η… «μακεδονική» που σε παρένθεση αναφέρεται ως «νοτιοσλαβική» για κάλυψη θέσεων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Η αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα και αναγράφεται πλέον και στα επίσημα έγγραφα.

Συγκεκριμένα, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο Τεύχος 4 του ΑΣΕΠ δημοσιεύθηκε χθες 14/2 η προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας για την κάλυψη 302 θέσεων στην ΕΥΠ.

Σε αυτή για την κάλυψη 56 θέσεων μεταφραστών που η ξένη γλώσσα μοριοδοτείται, αναγράφεται  ως μοριοδοτούμενη γλώσσα η «μακεδονική» και σε παρένθεση (νοτιοσλαβική) που λαμβάνει και 4 μόρια.

Η αναγραφή της γλώσσας της γείτονας χώρας ως «Μακεδονική» σε επίσημα έγγραφα ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και μάλιστα δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν φαινόμενα ίδρυσης ακόμη και φροντιστηρίων που θα τη διδάσκουν. Ανοίγει δε και ορέξεις για άλλε καταστάσεις για τις οποίες η κυβέρνηση που με εμμονή πέρασε τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, έχει προειδοποιηθεί από την αντιπολίτευση...

Το επίμαχο σημείο της απόφασης όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως:

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.