Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία «Λέανδρος»

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές χιονοπτώσεις

Όλη τη χώρα σαρώνει η κακοκαιρία «Λέανδρος» από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν σε όλα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης χώρας.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στη δυτική Μακεδονία ο παγετός θα είναι κατά τόπους ισχυρός και ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις που το απόγευμα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός στη δυτική Μακεδονία θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -10 έως -2 βαθμούς Κελσίου, θα σημειωθεί ολικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.

Στα νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων και σταδιακά ενισχυόμενοι.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο από -4 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας νεφώσεις με χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το μεσημέρι, και εκ νέου από το βράδυ στην Εύβοια.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές το μεσημέρι από τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων μέχρι το μεσημέρι, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι, τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 6, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βόρειους-βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση..

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

Ανεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι, τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.