Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σε σπίτι, όταν το φτερό χτύπησε σε πλάτανο
Πρώτη Σερρών

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σε σπίτι, όταν το φτερό χτύπησε σε πλάτανο

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου Τσέσνα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, σε πρόσοψη σπιτιού στην Πρώτη Σερρών. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία δεν έχει διαπιστωθεί να υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων, ενώ ο 19χρονος πιλότος του αεροσκάφους έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Μιλώντας στη voria.gr, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής είπε ότι το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο, που ανήκει στην Πολιτική Αεροπορία και απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων. «Κάποια στιγμή πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε σε έναν πλάτανο στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτήριο», είπε ο δήμαρχος. «Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν θρηνούμε θύματα. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε, ότι ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι από την Πρώτη Σερρών και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την πλευρά του δήμου να αναζητήσουν ευθύνες. Αντίθετα, όπως είπε, θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια εφόσον κριθεί απαραίτητο.

  

Φωτογραφία: skai.gr