Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη

Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη

Νεκρός εντοπίστηκε ο επισμηναγός κυβερνήτης, Νικόλαος Βασιλείου, του εκπαιδευτικού σκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη στις 08:50 το πρωί της Τρίτης, ανάμεσα στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα. 

Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν την σωρό του άτυχου επισμηναγού.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, στις 8:50 π.μ. και ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του.

Σημειώνεται πως το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησής του με την Κατερίνα Παπακώστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια άσκησης περιδίνησης, όπως είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αμφότεροι οι επισμηναγοί που βρίσκονταν στο αεροσκάφος ήταν πολύ έμπειροι με χιλιάδες ώρες πτήσης ο καθένας. Ο πρώτος πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει. Ο επισμηναγός Βασιλείου είχε δυο παιδιά. Επίσης, είχε ένα δίδυμο αδερφό που υπηρετεί με τον ίδιο βαθμό στην ίδια μοίρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος». 

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Ιανουαρίου, αεροσκάφος ίδιου τύπου, που επίσης είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ είχε συντριβεί, με τους πιλότους να προλαβαίνουν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτίναξης και να βγαίνουν σώοι από το ατύχημα.