Πτώση 3% των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας

Πτώση 3% των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας

Οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν κατά 3% σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργεί ανησυχίες για τη ζήτηση αργού, ενώ και η προοπτική αυξημένης προσφοράς επιβαρύνει το κλίμα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 3,2%, στα 38,57 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ, με πτώση κατά 3%, διαμορφώνεται στα $40,52.

Το μπρεντ σημείωσε πτώση 2,7% την προηγούμενη εβδομάδα και το αμερικανικό αργό πτώση 2,5%.

Από την πλευρά της προσφοράς, η λιβυκή Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NOC) ανακοίνωσε ότι λήγει η «ανωτέρα βία» στις εξαγωγές της σε δύο βασικά λιμάνια της. Ενημέρωσε ότι η παραγωγή θα φτάσει στο 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, σε τέσσερις εβδομάδες. Η αύξηση της παραγωγής της είναι πιο γρήγορη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο OPEC+ αναμένεται επίσης να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο του 2021 αφού είχε προχωρήσει σε περικοπές ρεκόρ της παραγωγής νωρίτερα φέτος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν άφησε να εννοηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι ίσως συμφωνήσει στην παράταση των περικοπών του OPEC+.