Ι. Αγγελής: «Ψεύδη όσα κατέθεσε η Ξ. Δημητρίου - Να κληθώ κατ' αντιπαράσταση»

«Ψεύδη όσα κατέθεσε η Ξ. Δημητρίου - Να κληθώ κατ' αντιπαράσταση»

Κατηγορηματικά διαψεύδει την κατάθεση της πρώην εισαγγελέα του ΑΠ, Ξένης Δημητρίου ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ, Ιωάννης Αγγελής και μάλιστα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της προανακριτικής ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την κυρία Δημητρίου.

Όπως τονίζει ο κ. Αγγελής η μαρτυρία της κυρίας Δημητρίου ότι ο ίδιος αγνόησε στοιχεία τόσο και για το παραδικαστικό κύκλωμα όσα και για την υπόθεση του Α. Φλώρου είναι παντελώς ψευδή και έχουν ως στόχο να «να αποφύγει (σ.σ. η κυρία Δημητρίου) τις εμφανέστατες ποινικές της ευθύνες και να αποδομήσει την προσωπικότητά μου τόσο ως ατόμου όσο και ως ανώτατου εν ενέργεια Εισαγγελικού λειτουργού, με άριστο υπηρεσιακό φάκελο».

Ο κ. Αγγελής στην αίτησή του ζητά από την προανακριτική επιτροπή να τον καλέσει κατ’ αντιπαράσταση με την κυρία Δημητρίου, «προκειμένου να παράσχω οποιαδήποτε διευκρίνιση». Ενδειτικό, όπως τονίζει, των ανακριβειών που κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας του ΑΠ αποτελεί ότι υπό την ιδιότητά της έχει ζητήσει από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα εναντίον μου για «υπέρβαση των ορίων της εποπτικής μου ιδιότητας και την ως εκ τούτου προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης».