Ψευδείς οι κατηγορίες του Πομπέο λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ψευδείς οι κατηγορίες του Πομπέο λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε ψευδή τα σχόλια του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο για το Ιράν, λέγοντας ότι βασίζονται σε «παλιές προκαταλήψεις» και εκτίμησε ότι η Ουάσινγκτον έχει γίνει όμηρος ομάδων πίεσης.

Την περασμένη Δευτέρα ο Πομπέο προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στο Ιράν αν δεν περιορίσει τη στρατιωτική και περιφερειακή επιρροή του, κατηγορώντας το ότι στηρίζει ένοπλες οργανώσεις σε χώρες όπως η Συρία, ο Λίβανος και η Υεμένη.

Ο Ζαρίφ επεσήμανε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε παλιές κατηγορίες «απλώς με έναν πιο σκληρό και πιο απρεπή τρόπο».

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Μοχαμάντ Μπαγερί χαρακτήρισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους σκληρούς και τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει στις πιέσεις της Ουάσινγκτον.

«Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι τώρα, δόξα τω Θεώ, πιο προετοιμασμένες από ποτέ και δεν θα περιμένουν την έγκριση ή την άδεια οποιασδήποτε δύναμης για να αναπτύξουν τις αμυντικές τους ικανότητες», υπογράμμισε ο Μπαγερί.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν χαρακτήρισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους «άπιστους, σκληρούς, εγκληματίες, απομονωμένους, οργισμένους, διεφθαρμένους και πληρωμένους από το σιωνιστικό καθεστώς», λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν το θάρρος να εμπλακούν σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ