Ψαριανός: Το ΚΙΝΑΛ έγινε για να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ. Καλή επιτυχία τους εύχομαι!

Ψαριανός: Το ΚΙΝΑΛ έγινε για να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ. Καλή επιτυχία τους εύχομαι!

Ο ανωτέρω τίτλος είναι από δήλωση που έκανε ο Γρ. Ψαριανός στο liberal. Με τη φράση του αυτή ξεκαθαρίζει τη θέση του στο ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι μια κίνηση για να ανασυγκροτηθεί ο μεσαίος χώρος αλλά το ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τάραξε χθες τα νερά με μια ανάρτηση του στα social media όπου ανέφερε: «λοιπόν παραμυθάκια τέλος… μικρός ήμουν προοδευτικός φιλελεύθερος, μετά πέρασα μια Αριστερή παρένθεση μισού αιώνα. Τη κλείνω τώρα. Χαίρεται!»

Στη συνέχεια «όσοι με έχουν σε αριστερές Λίστες και καταλόγους να με Ζζζβήσουν (Δηλαδή είμαι με τον Τσόρσιλ, τον ΣΚόμπι και τον Τρούμαν. Συνεννοηθήκαμε;» (σ.σ. διατηρείται ο τρόπος γραφής)!

Τουλάχιστον στις αναρτήσεις του είναι ο γνωστός Ψαριανός, μη συμβατικός - και - στο λόγο.

Όμως επειδή το Ποτάμι είναι σε υπαρξιακή αναζήτηση και σε πολιτικό σταυροδρόμι, καθώς την 1η Ιουλίου θα αποφασίσει εάν θα αποτελεί τμήμα του Κινήματος, και επειδή ο ίδιος είναι βουλευτής, άρα αυξημένης παρεμβατικότητας, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον.

Όπως μας είπε, το ΚΙΝΑΛ έχει τελειώσει γι αυτόν. Οι χθεσινές του δηλώσεις σημαίνουν την αποχώρησή του από το νέο εγχείρημα. Ωστόσο παραμένει στο Ποτάμι έως ότου το ίδιο αποφασίσει προς τα πού θα κινηθεί. Εάν το Ποτάμι επιμείνει στο να συγκροτήσει έναν κε κεντρώο πολιτικό χώρο, στο στυλ Μακρόν, θα παραμείνει. Εάν το Ποτάμι παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ ή στραφεί προς κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μας δήλωσε «θα πάω σπίτι μου». (Βέβαια κάποιοι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι πανηγύρισαν ότι ο Ψαριανός πάει στη Νέα Δημοκρατίας.)

Ο Ψαριανός αποστασιοποιείται και από τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, που ήταν υπέρ της συμφωνίας πριν καν τη δει. Θεωρεί ότι η μόλις μονογραφείσα συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία, στο μέτρο που αναγνωρίζει εθνικότητα και γλώσσα, αλλά δεν είναι προδοτική. Εφ' όσον θα είναι βουλευτής όταν έρθει στη Βουλή, θα δει την τελική της μορφή και θα αποφασίσει (σ.σ. πιστεύουμε ότι αφού δεν τη θεωρεί προδοτική, μάλλον θα την ψηφίσει. Αλλά αυτό είναι δικό μας αυθαίρετο συμπέρασμα).

Τελική στάση ακόμη δεν υπάρχει. Θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Ποταμιού.

Γ.Σ.