Πρύτανης ΑΠΘ: Η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκει φέτος πραγματικό νόημα

Πρύτανης ΑΠΘ: Η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη βρίσκει φέτος πραγματικό νόημα

Η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία βρίσκει φέτος πραγματικό νόημα, στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο αγωνιστών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που ζούμε μας καλεί φέτος να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, ίσως όχι όπως θα θέλαμε, αλλά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Επομένως», πρόσθεσε, «η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία βρίσκει φέτος ένα πραγματικό νόημα, αφού όλοι μας, με τον τρόπο μας, με μια απλή κατάθεση ενός λουλουδιού θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όλους αυτούς που πραγματικά αγωνίστηκαν για πράγματα, που προφανώς δεν είναι δεδομένα. Και για το λόγο αυτό τους τιμούμε. Παράλληλα, η σημερινή μέρα δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να τιμήσουμε και τους πραγματικούς αγωνιστές των ημερών μας, που δεν είναι κανένας άλλος από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό μας προσωπικό».

Από το πρωί ήταν παρών στο χώρο της κατάθεσης στεφάνων και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.

Στο μεταξύ, τρία πανό ανάρτησαν στην είσοδο του κτιρίου μέλη φοιτητικών συλλόγων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.