Πρυτανεία ΟΠΑ: Έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο

Πρυτανεία ΟΠΑ: Έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο», τονίζει η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εισβολή ομάδας αγνώστων στο γραφείο του πρύτανη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές νωρίτερα σήμερα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι σήμερα στις 11:30 μία ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε «με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό» στο γραφείο του πρύτανη, προξενώντας «εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της πρυτανείας» και οι οποίοι -όπως σημειώνει η πρυτανεία του ΟΠΑ- πριν αποχωρήσουν, άσκησαν σωματική βία στον πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο», υπογραμμίζει η πρυτανεία και επισημαίνει:

«Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».