7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Πρωτοβουλία Κεραμέως σε ΕΕ και ΟΗΕ κατά του αποκλεισμού γυναικών στο Αφγανιστάν

Πρωτοβουλία Κεραμέως σε ΕΕ και ΟΗΕ κατά του αποκλεισμού γυναικών στο Αφγανιστάν

Γραπτό αίτημα έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην προεδρεύουσα του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, Σλοβένα ομόλογό της, Δρ Simona Kustec, ζητώντας να συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρόποι αντίδρασης στην απόφαση των Ταλιμπάν για αποκλεισμό των γυναικών από βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η κ. Κεραμέως κάνει λόγο για «αδιανόητη απόφαση».

«Πιστεύουμε ότι αποτελεί χρέος μας η αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων μας στο πλαίσιο της ΕΕ, ώστε να ασκηθεί πίεση κατά της απόφασης των Ταλιμπάν για τον αποκλεισμό των κοριτσιών από την εκπαίδευση και να αναδειχθεί ο παραλογισμός της», επισημαίνει η υπουργός στην επιστολή της.

Για το θέμα αυτό, η κ. Κεραμέως συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης και με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της UNESCO για θέματα Εκπαίδευσης, Stefania Giannini, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Διεθνούς Οργανισμού σχετικά με την δραματική αυτή εξέλιξη.

Η πρόσβαση όλων σε ποιοτική εκπαίδευση συνιστά αυτονόητη επιταγή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη χώρα μας και αδιαπραγμάτευτο στόχο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καταλήγει η ανακοίνωση και προσθέτει, πως «η ελληνική κυβέρνηση συμβάλλει έμπρακτα στη διεθνή προάσπιση των θεμελιωδών