Πρωτιά για Αγγλία και πρόκριση της Κροατίας στη Σκωτία!

Πρωτιά για Αγγλία και πρόκριση της Κροατίας στη Σκωτία!

Στην «παγίδα» ενός αγώνα στον οποίο τους βόλευαν δύο αποτελέσματα έπεσαν οι Τσέχοι το βράδυ της Τρίτης (22/6) στο «Ουέμπλεϊ», καθώς και με ισοπαλία θα κατακτούσαν την πρωτιά του 4ου ομίλου του Euro 2020. Ωστόσο, οι οικοδεσπότες Αγγλοι, αν και δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, κατόρθωσαν να επικρατήσουν με 1-0 χάρη σε γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ και να τερματίσουν 1οι στο γκρουπ, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να παίξουν και στους «16» στο γήπεδο του Λονδίνου, μπροστά στον κόσμο τους. Στην επόμενη φάση θα περιμένουν τον 2ο του 6ου γκρουπ «της φωτιάς» μεταξύ Γαλλίας, Πορτογαλίας, Γερμανίας και Ουγγαρίας.

Οι Αγγλοι μπήκαν λίγο πιο ορεξάτοι στο χορτάρι και είχαν δοκάρι με τον Ραχίμ Στέρλινγκ μόλις στο 2΄. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν αστόχησε και πάλι, όταν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι έπειτα από σέντρα του Τζακ Γκρίλις και έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ. Μετά το άστοχο σουτ του Χάρι Κέιν στο 25΄, πάντως, η Τσέχοι πάτησαν καλύτερα στο γήπεδο και ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου είχαν δύο καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ του Σούτσεκ. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, ούτε καν από την Τσεχία, η οποία με ένα γκολ θα άλλαζε τα δεδομένα του ομίλου. Μάλιστα, αν και προκρίθηκαν έμειναν 3οι στον όμιλο, καθώς υστέρησαν στην ισοβαθμία με την Κροατία, η οποία την ίδια ώρα νικούσε στη Γλασκόβη τη Σκωτία.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς (79΄ Μινγκς), Σο, Ράις (46΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Στέρλινγκ (67΄ Ράσφορντ), Γκρίλις (68΄ Μπέλινγκαμ), Σακά (84΄ Σάντσο), Κέιν.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Μάσοπουστ (64΄ Χλόζεκ), Χόλες (84΄ Βίντρα), Νταρίντα (64΄ Κραλ), Γιάνκτο (46΄ Σέβτσικ), Σικ (75΄ Πέκχαρτ).

Ανατροπή δεδομένων στη Γλασκόβη, όπου η Κροατία επικράτησε με 3-1 της Σκωτίας, προκρίθηκε ως και άφησε εκτός συνέχειας τους γηπεδούχους. Μετά το 1-1 του ημιχρόνου, το οποίο αν έμενε θα ήταν σαν ήττα και για τους δύο και θα τους απέκλειε αυτόματα, στο δεύτερο μέρος «καθάρισαν» για τους φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 δύο «παλιοσειρές». Το καταπληκτικό γκολ του Λούκα Μόντριτς στο 62΄ με το εξωτερικό και η κεφαλιά του Πέρισιτς στο 77΄ χάρισαν στους Κροάτες τη νίκη και την πρόκριση.  

Στο πρώτο μέρος, ένας καλός συνδυασμός στο 17΄, κόντρα στο άγχος και των δύο αντιπάλων, επέτρεψε στην Κροατία να προηγηθεί. Ο Γιουράνοβιτς σέντραρε από δεξιά και η σκωτσέζικη άμυνα δεν κατόρθωσε να σταματήσει ούτε την κεφαλιά – πάσα του Πέρισιτς ούτε το αριστερό σουτ του Βλάσιτς από το ύψος του πέναλτι, για το 1-0. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν απογοητεύτηκαν αρχικά και στο 42΄ ισοφάρισαν με σουτ του ΜακΓκρέγκορ, διατηρώντας προσωρινά τις ελπίδες για μία νίκη – πρόκριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα στο φινάλε.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (81΄ Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76΄ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70΄ Κράμαριτς).

ΣΚΩΤΙΑ: Μάρσαλ, Μακτόμινεϊ, Χάνλεϊ (33΄ ΜακΚένα), Τίερνι, Ο' Ντόνελ (84΄ Πάτερσον), ΜακΓκιν, Ρόμπερτσον, Αρμστρονγκ (70΄ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Ανταμς (84΄ Νίσμπετ).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1. ΑΓΓΛΙΑ 7 2-0
2. ΚΡΟΑΤΙΑ 4 4-3
3. ΤΣΕΧΙΑ 4 3-2
4. ΣΚΩΤΙΑ 1 1-5

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ «16»:

Σάββατο 26/6:

Ουαλία – Δανία

Ιταλία – Αυστρία

Κυριακή 27/6:

Ολλανδία – 3ος του 4ου, 5ου ή 6ου ομίλου

Βέλγιο – 3ος του 1ου, 5ου ή 6ου ομίλου

Δευτέρα 28/6:

Κροατία – 2ος του 5ου ομίλου

1ος του 6ου ομίλου – 3ος του 1ου, 2ου ή 3ου ομίλου.

Τρίτη 29/6:

Αγγλία – 2ος του 6ου ομίλου

1ος του 5ου ομίλου – 3ος του 1ου, 2ου, 3ου ή 4ου ομίλου