Πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Πενς μετά τα επεισόδια

Πρώτη συνάντηση του Τραμπ με τον Πενς μετά τα επεισόδια

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς συναντήθηκαν χθες Δευτέρα το βράδυ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντησή τους από την περασμένη Τετάρτη, όταν έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος «επαναβεβαίωσαν ότι όσοι παραβίασαν τον νόμο και εισέβαλαν στο Καπιτώλιο δεν αντιπροσωπεύουν το κίνημα "Πρώτα η Αμερική" που υποστηρίζεται από 75 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε ο αξιωματούχος. «Δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το έργο τους για τη χώρα ως το τέλος των θητειών τους», πρόσθεσε.

Κατά τα φαινόμενα, ο Μάικ Πενς ο οποίος ήταν εξοργισμένος με τα πρόσφατα γεγονότα, δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να απαλλάξει τον Τραμπ από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται οτι ο Τραμπ άσκησε ασφυκτική πίεση στον Πενς προκειμένου να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, κάτι που ο Πενς αρνήθηκε να κάνει κατηγορηματικά προκαλώντας την οργή του απερχόμενου προέδρου.

«Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας», ξέσπασε ο Τραμπ μέσω Twitter, ενώ ορδές οπαδών του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

AP Photo/Susan Walsh