Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου έλαβε ο Μ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου έλαβε ο Μ. Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Προθεσμία για τις 3 Ιουνίου έλαβε διά των συνηγόρων του ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς που έχει κληθεί σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρονται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2015-2016.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ'' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για αρθοροσκοπήσεις, με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του κ. Σαλμά, προς τα οποία συνταγογραφούσε αρθροσκοπήσεις ο ελεγχόμενος που φέρει την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού.

Από τα 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, 543 φέρεται να συνταγογραφήθηκαν από τον κ. Σαλμά και εμφανίζουν παρατυπίες όπως έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου ή σφραγίδας του παρόχου υγείας. Επιπλέον η εν λόγω εξέταση φαίνεται να είχε υπερκοστολογηθεί ενώ σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται από ειδικούς ως μη απαιτούμενη καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση και με μαγνητική αρθρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ