Πρόταση εξαγοράς 17 δισ. δολαρίων για το αεροδρόμιο του Σίδνεϋ

Πρόταση εξαγοράς 17 δισ. δολαρίων για το αεροδρόμιο του Σίδνεϋ

Το αεροδρόμιο του Σίδνεϋ (Sydney Airport) δέχθηκε πρόταση εξαγοράς 17 δισ. δολαρίων από έναν όμιλο στον οποίο περιλαμβάντονται οι επενδυτές IFM, σε κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην Αυστραλία, και ένα από τα πιο τολμηρά στοιχήματα για την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδους παγκοσμίως.

Η Sydney Aviation Alliance - μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει IFM Investors, QSuper και Global Infrastructure Partners - αποτιμά τις μετοχές του αεροδρομίου σε 8,25 δολάρια την μία, που αποτελεί premium 42% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, αλλά είναι χαμηλότερα από το peak της μετοχής στα 9 δολάρια στα τέλη 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την πτώση της χρηματιστηριακής αξίας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Αυστραλίας, προτού ξεκινήσει η ανάκαμψη των ταξιδιών παγκοσμίως.

Η IFM κατέχει μερίδια σε μεγάλα αεροδρόμια της Μελβούρνης, του Μπρίσμπεϊν, του Περθ και της Αδελαΐδας. Η QSuper κατέχει μερίδιο στο αεροδρόμιο Χίθροου της Βρετανίας, ενώ η Global Infrastructure έχει μερίδιο στα αεροδρόμια Gatwick και London City.