Αυστραλία - Κορονοϊός: Πρόστιμο επιβλήθηκε σε βάρος γνωστής μάρκας που διαφήμιζε τα «αντιϊκά» ρούχα της

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε βάρος γνωστής μάρκας που διαφήμιζε τα «αντιϊκά» ρούχα της

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε βάρος μιας διάσημης αυστραλιανής μάρκας αθλητικών ρούχων επειδή άφηνε να εννοηθεί ότι τα «αντιϊκά» κολάν της είναι αποτελεσματικά απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Lorna Jane, πολύ δημοφιλής τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο σχεδόν 40.000 Αυστραλιανών δολαρίων (24.000 ευρώ), διευκρίνισε η αυστραλιανή αρχή θεραπευτικών προϊόντων σε ανακοίνωση.

«Αυτό το είδος διαφήμισης μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες για την αυστραλιανή κοινότητα, δημιουργώντας ένα απατηλό αίσθημα ασφάλειας και παρακινώντας τους ανθρώπους να μειώσουν την επαγρύπνησή τους στον τομέα της υγιεινής και της κοινωνικής απόστασης», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζον Σκέριτ, αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Μάλιστα αντιμέτωπη με επικρίσεις, η εταιρία, που άλλαξε τον χαρακτηρισμό των επίμαχων ρούχων σε «αντιβακτηριδιακά» από «αντιϊκά», υποστήριξε πως δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αφήσει να εννοηθεί πως τα προϊόντα της είχαν προστατευτικές ιδιότητες.

Θέλαμε απλώς να τονίσουμε την «επιπλέον προστασία, όπως ένα αντισηπτικό για τα χέρια, αλλά για τα ρούχα που φοράμε», εξήγησε σε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι «δεν προσπαθούμε να αποκομίσουμε κέρδος με οποιονδήποτε τρόπο από τον φόβο που προκαλεί ο κορονοϊός».

Να σημειωθεί πως στα τέλη Απριλίου, παρόμοια ποινή επιβλήθηκε στον διάσημο Αυστραλό σεφ Πιτ Έβανς για την προώθηση μιας συσκευής που μπορούσε, όπως έλεγε, να βοηθήσει στη θεραπεία του κορονοϊού.