Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 20:22

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

Τροπολογία: Πρόσθετη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση τεσσάρων υποβρυχίων 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 20:22
Πρόσθετη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση τεσσάρων υποβρυχίων 

Τροπολογία με την οποία λύνονται ανοικτά ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή των  τεσσάρων υποβρυχίων και δύο πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κι Ελευσίνας, κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, προβλέπεται η διάθεση επιπλέον 20,1 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωση των πρόσθετων εργασιών για την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων «Πιπίνος», «Ματρώζος», «Κατσώνης» και «Ωκεανός», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι βλάβες που προκύπτουν από τις εν εξελίξει δοκιμές. 

Επίσης, με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται ότι η πυραυλάκατος Τύπου «Ρούσσεν» θα παραδοθεί στο πολεμικό ναυτικό μέχρι την 1η Ιουνίου και σε περίπτωση μη παράδοσης αυτής το Πολεμικό Ναυτικό  θα αναλάβει το συντονισμό του έργου ολοκλήρωσης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι με την μόλις τριών μηνών παράταση που δίδεται σηματοδοτείται η πίεση που η κυβέρνηση ασκεί στην εταιρεία για την παράδοση των πυραυλακάτων, ενώ σε κάθε περίπτωση ξεκούρασε ότι δεν θα δοθούν άλλες παρατάσεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα