Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Wall

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Wall

Αντίδραση στο διήμερο sell off προσπάθησε να βγάλει σήμερα η αμερικανική αγορά ωστόσο έχασε τη δυναμική της κατά την πορεία τη συνεδρίασης και τελικά έκλεισε με τους Dow Jones και S&P 500 σε αρνητικό έδαφος ενώ ο Nasdaq διατήρησε το θετικό πρόσημο αλλά με μικρά κέρδη.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης παρόλο που είχε φτάσει να κερδίζει έως και 461 μονάδες, ολοκλήρωσε με νέες απώλειες 123 μονάδων ή 0,46% στις 26.957 μονάδες, έχοντας χάσει έτσι περισσότερες από 2.000 μονάδες τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. 

Παρόμοια πορεία ακολούθησε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 ο οποίος είχε βρεθεί να ενισχύεται άνω του 1% αλλά έκλεισε με πτώση 0,38% στις 3.116 μονάδες, όπως και ο Nasdaq που διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του και ολοκλήρωσε με άνοδο 0,17% στις 8.980 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες πιέσεις στον Dow ασκήθηκαν από τη μετοχή της Disney που έχασε άνω του 3% αφότου έγινε γνωστό ότι αποχώρησε ο CEO της Μπομπ Ίγκερ. Παράλληλα, οι Exxon Mobil και Chevron έχασαν πάνω από 2%.

Χτες ο Dow Jones κατέγραψε το χειρότερο διήμερό του σε πάνω από δύο χρόνια και ο S&P 500 σε τέσσερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι με τις απώλειες των δύο τελευταίων ημερών, Dow και S&P 500 βρέθηκαν 7,8% κάτω από τα ρεκόρ που είχαν σημειώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα και ο Nasdaq 8,9% κάτω από το ιστορικό υψηλό που έφτασε στις 19 Φεβρουαρίου.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, στην Ιταλία οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 12 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 374. Παράλληλα, στην Γαλλία καταγράφηκε και ο δεύτερος θάνατος από την επιδημία, ενώ τα πρώτα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αυστρία, την Ελβετία και την Κροατία. Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται και στην Γερμανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, όπου οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας επέστησαν την προσοχή στους πολίτες, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο της ευρείας εξάπλωσης της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας στην χώρα.

Ωστόσο, στην ηπειρωτική Κίνα, από όπου και ξεκίνησε η διασπορά της επιδημίας, τα νέα κρούσματα ανήλθαν την Τρίτη σε 406, εντείνοντας την πεποίθηση πως η εξάπλωση του ιού έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, την ώρα που η μία μετά την άλλη οι περιφέρειες της χώρας άρουν σταδιακά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών.