Προσωπική ασπίδα προστασίας από Τσίπρα - Ταύτισε Ν. Παππά με... Α. Παπανδρέου

Προσωπική ασπίδα προστασίας από Τσίπρα - Ταύτισε Ν. Παππά με... Α. Παπανδρέου

Αήθεις επιθέσεις, υβριστικές αναφορές και σκανδαλολογία διανθισμένες με απειλές για ειδικά δικαστήρια, όταν... ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίσει, ο Αλέξης Τσίπρας ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Νίκο Παππά επιστρατεύοντας στην προσπάθεια αυτή ακόμη και τους νεκρούς της πανδημίας αλλά και την ύφεση στην οικονομία. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε μπροστά συνολικά το κόμμα του και την κυβέρνησή του και προανήγγειλε την πόλωση του πολιτικού κλίματος κάνοντας λόγο για «ορμή» και αντιδράσεις από τον λαό...

Επιχειρώντας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του να εμπλέξει τον πρωθυπουργό υποστήριξε πως το κόμμα του δεν έχει να απολογηθεί και μίλησε εκ νέου για δήθεν σκάνδαλα τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει ενώ έδωσε το στίγμα για την τακτική που θα ακολουθήσει σε συνέχεια του σκληρού ρόκ, της διχαστικής ρητορικής και της υποκίνησης αναφέροντας πως με την περίπτωση του Νίκου Παππά πολώνεται το πολιτικό κλίμα.

Φτάνοντας στο σημείο να ταυτίσει τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για τον στενό του συνεργάτη με την υπόθεση του Ανδρέα Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ως ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας, επισημαίνοντας μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση που να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε μπροστά συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι στόχος είναι το κόμμα του και για αυτό βάλλεται ο Νίκος Παππάς ενώ ενέπλεξε στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής την πανδημία και τους νεκρούς υποστηρίζοντας πως λόγω της κατάστασης δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η εξέλιξη.

Μάλιστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την Ν.Δ. Και την Κυβέρνηση ότι επιδιώκουν πολιτικές διώξεις εν αντιθέσει με το κόμμα του και τον ίδιο που ως κυβέρνηση δεν προχώρησε σε ανάλογες διαδικασίες αλλά σε διερευνήσεις για την εμπλοκή πολιτικών στο μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτό της Novartis προκαλώντας όπως είναι φυσικό αντιδράσεις ειδικά στο σημείο που υποστήριξε ότι μπήκαν όλοι στο κάδρο αναγκαστικά ανεξαρτήτως του «μεγέθους εμπλοκής του». «Εμείς» δήλωσε «δεν κάναμε ρεβανσισμό»...

Με διαρκείς απειλές ότι θα γίνουν ειδικά δικαστήρια για τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. Κάλεσε την πλειοψηφία να «μην πάτε για μαλλί διότι θα βγείτε κουρεμένοι». Υβρείς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκης περί ανικανότητας και αδυναμίας να διαπιστώσει την πραγματικότητά και αναφορές στη διαπλοκή που βάλει κατά του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς κατέληξε να υποστηρίξει πως ο Νίκος Παππάς είναι αθώος.

Στο σημείο αυτό επιβεβαίωσε πως οι τόνοι του τελευταίου διαστήματος συνδέονται με τις σημερινές εξελίξεις αφού ανέφερε κατ επανάληψη του νεκρούς από την πανδημία τα ρεκόρ κρουσμάτων και την κατάσταση στα νοσοκομεία για να αναδείξει λόγους για τους όποιους η Βουλή δεν έπρεπε να ασχοληθεί με το «Καλογρίτσας gate». Μίλησε για την οικονομία την ανεργία και την ανάγκη να υπάρξει μια κυβέρνηση προοδευτική για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χωρίς όμως να θέσει θέμα εκλογών προκειμένου να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές υποστηρίζοντας πως αυτό θα γίνει μέσα από την πίεση του λαού.

Ουσιαστικά έδειξε τον δρόμο των κινητοποιήσεων και της υποκίνησης αντιδράσεων εκτιμώντας όπως κατ επανάληψη αναφερθεί ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο κύμα νεοαγανακτισμένων που θα οδηγήσει εκ νέου τον ίδιο στη θέση του πρωθυπουργού και τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στα όσα καταγγέλλονται στη δικογραφία που έφτασε στη βουλή, βάσει της οποίας προτάθηκε η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα της διαπλοκής που επιβουλεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες συνολικά.