Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ», καταγγέλλει ο Κ. Χατζηδάκης

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ», καταγγέλλει ο Κ. Χατζηδάκης

Για «προσλήψεις ημετέρων από την πίσω πόρτα, αδικαιολόγητα υψηλές δαπάνες και συμφωνία για ενοικίαση χώρου στον οποίο δεν υπάρχει καν κτίριο» κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά σχετικά με την «ανησυχητική πορεία» των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει πως τη στιγμή που η εικόνα που αποτυπώνουν τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ είναι εξαιρετικά αρνητική (ταμειακό έλλειμμα 62,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2016), η διοίκηση της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» εμφανίζεται να προβαίνει σε ενέργειες που αυξάνουν σημαντικά τις δαπάνες της επιχείρησης και σίγουρα δεν μπορούν να θεωρηθούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης. Και αυτό, μάλιστα, τονίζει, τη στιγμή που το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.-στην οποία υπάγονται τα ΕΛΤΑ με υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- εντοπίζει ως κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρείας τη μείωση των δαπανών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στέκεται σε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα αποφάσεων της διοίκησης των «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» τα οποία, όπως σημειώνει, προκαλούν απορία:

1. Συμφωνία για μετεγκατάσταση της έδρας της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» σε ενοικιαζόμενο χώρο ο οποίος απαιτεί εργασίες που υπολογίζονται, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, σε ένα εκατ. ευρώ.

2. Συμφωνία για στέγαση του κομβικού κέντρου των «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» των Αθηνών σε ενοικιαζόμενο χώρο στον οποίο δεν υπάρχει κτίριο, αλλά πρόκειται να κατασκευαστεί μελλοντικά!

3. Πρόσληψη δυσανάλογα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στις «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ» με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ, όπως καταγγέλλουν με σχετική επιστολή τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στην οποία καταγγέλλεται και η επιλογή στελεχών με βάση κομματικά κριτήρια.

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει τέλος ότι, κατά περίεργο τρόπο, σε αυτή την προβληματική, πλέον, επιχείρηση, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει πρόεδρο του ΔΣ, Διευθύνοντα Σύμβουλο, καθώς και μια σειρά άλλα στελέχη που κατέχουν καίριες θέσεις, από μια και μόνη δημοτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News