ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Α. Μανιτάκης: Πρόσχημα το αίτημα μεταγωγής του Κουφοντίνα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτική κάλυψη

Πρόσχημα το αίτημα μεταγωγής του Κουφοντίνα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολιτική κάλυψη

Το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό αποτελεί πρόσχημα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση «να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της».

«Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου, αλλά και την πολιτική ευθύνη, την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της», υπογράμμισε ο κ. Μανιτάκης.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Η όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην πόλωση, την οξύτητα, την άρνηση, τον μηδενισμό. Αν το επιδιώκει συνειδητά αυτό, τότε είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουφοντίνα για να διαιωνίσει έναν λόγο διχαστικό και νοσηρό, που έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα».

«Η τήρηση των νόμων», συνέχισε ο κ. Μανιτάκης, «μπορεί να διέπεται και από ένα κλίμα επιείκειας εντός του νόμου και όχι έξω από το νόμο. Χωρίς ευνοϊκή μεταχείριση και χωρίς να θυσιάζεται το κράτος δικαίου. Όμως η λύση αυτή προϋποθέτει την αλλαγή πολιτικού κλίματος. Η ζωή ενός απεργού πείνας, όταν είναι κατάδικος, είναι ευθύνη της πολιτείας. Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας, την πολιτική ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση. Όμως αυτό είναι το επιδιωκόμενο;» διερωτήθηκε, και ακολούθως εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα του αρχιεκτελεστή της «17Ν»: «Το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις. Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι, ξαφνικά, από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας» συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά στην εισαγγελική εντολή χορήγησης των αναγκαίων ιατρικών μέτρων στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Αντώνης Μανιτάκης είπε ότι «ο κατάδικος μπορεί να πειθαναγκαστεί για ιατρική φροντίδα αλλά και σίτιση», ενώ σχετικά με τη στάση που θα μπορούσε να κρατήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να παρέμβει ούτε στην έκτιση της ποινής αλλά ούτε και στην εκτέλεση της δικαστικής απόφασης».

Φυλακές υποδίκων ο Κορυδαλλός - Δεν μπορεί να μεταφερθεί εκεί ο Κουφοντίνας

Ο Κορυδαλλός έχει μετατραπεί σε φυλακές υποδίκων, συνεπώς δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί εκεί ο Κουφοντίνας ξεκαθάρισε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρώην Υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνης Μανιτάκης και συμπλήρωσε «όλοι ξέρουμε ότι ο Κουφοντίνας έχει πολιτικές βλέψεις και το κάνει να ηρωοποιηθεί».