Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συλληφθέντων για το περιστατικό στου Φιλοπάππου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συλληφθέντων για το περιστατικό στου Φιλοπάππου

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) για τη δολοφονία του 25χρονου στο λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Οι δύο Πακιστανοί και ο ένας Ιρακινός οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ομολόγησαν πως είναι οι δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου, που κατέληξε στον θάνατο του 25χρονου φοιτητή. Οι δράστες με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 15-08-2018, το θύμα και η 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Όπως ανέφερε η ΕΛΑΣ περίπου στις 11 το βράδυ  τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο. Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρεις αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη κάλεσε την Αστυνομία.

Ύστερα από έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει  χθες τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Χθες το βράδυ εξάλλου εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.