8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Προς το τέλος Μαρτίου η αναχώρηση του «Energean Power» για το Ισραήλ - Εντυπωσιακές εικόνες

Προς το τέλος Μαρτίου η αναχώρηση του «Energean Power» για το Ισραήλ - Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το ναυπηγείο Admiralty της Σιγκαπούρης, οι οποίες δείχνουν το FPSO «Energean Power» φωτισμένο τη νύκτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το «Energean Power» αποτελεί μέρος της ύψους 1,7 δισ. δολαρίων ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish στην θάλασσα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του εξοπλισμού του (έξαλα) στη Σιγκαπούρη έχουν εργαστεί ακόμη και πάνω από 1.500 εργαζόμενοι την ημέρα, ενώ το συγκεκριμένο project έχει βραβευθεί τόσο το 2020 όσο και το 2021 για θέματα Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το «Energean Power» θα είναι το πρώτο FPSO με βάση το φυσικό αέριο που θα λειτουργήσει στη Μεσόγειο. Πρόκειται για μια υποδομή που θα διαχειρίζεται έως 22 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα και έως 32 χιλ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως 800.000 βαρελιών πετρελαίου.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει το «Energean Power» ετοιμάζεται για αναχώρηση για το Ισραήλ προς το τέλος Μαρτίου, όπου θα εγκατασταθεί 90 χιλιόμετρα από τις ακτές, προκειμένου στη συνέχεια η Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το κοίτασμα Karish στο τρίτο τρίμηνο του έτους.