Προς παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου OPEC, Ρωσία και λοιποί

Προς παράταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής πετρελαίου OPEC, Ρωσία και λοιποί

Συναίνεση φαίνεται πως διαμορφώνεται μεταξύ των χωρών του OPEC αλλά και και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών όσον αφορά την παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

O OPEC, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Νοέμβριο να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους κατά 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα, όμως, με όσα μεταδίδει το Reuters, o Adeeb Al-Aama, εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας στον OPEC, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι υπάρχει μία αναδυόμενη συναίνεση των χωρών που μετέχουν στη συμφωνία για ανάγκη παράτασης της συμφωνίας για την παραγωγή που επιτεύχθηκε πέρυσι.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπάρχει η πεποίθηση ότι πιθανόν θα χρειασθεί μία ακόμη εξάμηνη παράταση για την εξισορρόπηση της αγοράς, αν και η διάρκεια της παράτασης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη», πρόσθεσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.

Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί στη σύνοδο του OPEC στις 25 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους των πετρελαιοπαραγωγών χωρών που δεν ανήκουν στον OPEC.