Προς αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές με τάσεις επιδείνωσης - «Ας μην επιτρέψουμε στον ιό να γιορτάσει»

Προς αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές με τάσεις επιδείνωσης - «Ας μην επιτρέψουμε στον ιό να γιορτάσει»

Τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, που εξετάζει τα στοιχεία στις «κόκκινες» περιοχές, αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε αυστηρότερα μέτρα, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε έκκληση να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στη διάρκεια των εορτών. 

«Σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στη Δυτική Αττική», τόνισε ο κ. Πέτσας, επισημαίνονται ότι «δεν αποκλείεται επομένως σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

«Ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρχει στη διάρκεια των εορτών καμία χαλάρωση», υπογράμμισε, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να… γιορτάσει. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις μέρες, θα κινδυνέψουμε».

Όπως ενημέρωσε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εισηγήσεις της Επιτροπής ενδέχεται να δοθούν στην κυβέρνηση ακόμα και σήμερα, αλλά μπορεί και όχι. Πιθανόν οι ανακοινώσεις να γίνουν την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα αυστηρότερα μέτρα θα αφορούν τις 10 Περιφέρειες, τη Δυτική Αττική και Ασπρόπυργο, Ελευσίνα.