Προς αναστολή λειτουργίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τα ναρκωτικά

Προς αναστολή λειτουργίας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τα ναρκωτικά

Τις επόμενες ενέργειές της για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών γύρω από το χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πρόκειται να αποφασίσει σήμερα, σε συνεδρίασή της, η Σύγκλητος του ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ.

Τα περιστατικά που καταγράφονται καθημερινά με τους τοξικομανείς είναι όλο και περισσότερα, ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να αποφασιστεί η συμβολική αναστολή λειτουργίας του ιδρύματος.

«Η βασική μας μέριμνα είναι να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών μας. Πρέπει να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και ιδίως τους γονείς για το πρόβλημα», ανέφερε χθες στην Καθημερινή ο πρύτανης του ιδρύματος, Μανώλης Γιακουμάκης.

Η Σύγκλητος είχε κάνει λόγο την προηγούμενη εβδομάδα για συνθήκες που προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία και χαρακτήριζε την κατάσταση απαράδεκτη. Παράλληλα, ζητούσε από όλους τους αρμόδιους φορείς την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και των εμπόρων ναρκωτικών. 

«Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα και γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος», τονιζόταν σε ψήφισμα της Συγκλήτου.

Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ: Σε απόγνωση τα πανεπιστημιακά ιδρύματα - Ακατανόητες οι ενέργειες της πολιτείας

Υπάρχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα που βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό οφείλεται στις ακατανόητες ενέργειες της πολιτείας, σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, η επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως τη νομοθέτησε πριν από 2 χρόνια η κυβέρνηση, λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας και κάλεσε τη συντεταγμένη πολιτεία να ξαναδεί το ζήτημα.

Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που οι πανεπιστημιακές αρχές καλούν την αστυνομία, η οποία όμως δεν έρχεται.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στο ΑΠΘ 

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση επικρατεί και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φοιτητές από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν συντάξει κείμενο που ζητούν να δοθεί λύση. Φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής συνέταξαν επιστολή - έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, συλλέγοντας υπογραφές -οι οποίοες φθάνουν τις 900-, για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς όπως επισημαίνουν πλέον φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού η διακίνηση των ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι στο εσωτερικό της σχολής.

Η επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε στον υπουργό Παιδείας, τον Πρύτανη, την Σύγκλητο, τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους όλων των τμημάτων.

Συχνότερη παρέμβαση της αστυνομίας ζητά ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Τη συχνότερη παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στους χώρους της γύρω από την Πανεπιστημιούπολη ζητά μέσω του ΣΚΑΪ ο Περικλής Μήτκας, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στον απόηχο και της επιστολής διαμαρτυρίας την οποία απέστειλαν προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους αρμόδιους, φοιτήτριες και φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ιδρύματος.

Ο κ. Μήτκας τόνισε ότι δεν είναι δουλειά ούτε των πρυτανικών αρχών ούτε των φοιτητών να συλλαμβάνουν ή να διώχνουν τους διακινητές ναρκωτικών και σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της Πολιτείας.

Ο πρύτανης σημείωσε πως οι συλλήψεις των διακινητών πρέπει να γίνονται σε καθημερινή βάση, ώστε να παίρνουν το μήνυμα οι διακινητές και να φεύγουν από του τους χώρους του πανεπιστήμιου.