Προληπτικές προσαγωγές στο Σύνταγμα - Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο

Προληπτικές προσαγωγές στο Σύνταγμα - Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ήδη στο Σύνταγμα έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές 14 ατόμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας στην άνοδο από Αμαλίας και στην κάθοδο από Ζαχάρωφ. Κλειστή και η Βασ. Κωνσταντίνου στην άνοδο από Μερκούρη.

Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Ακαδημίας, από Κανάρη προς Σύνταγμα. Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό έκλεισε από τις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ενώ σε αυτά θα συμμετάσχουν πάνω από 1.500 αστυνομικοί.

Το συλλαλητήριο εξελίσσεται χωρίς απρόοπτα, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ενώ έχουν αναρτηθεί πανό υπέρ του δημοψηφίσματος για την ονομασία.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία πάρα το αρχικό τους κάλεσμα για πορεία προς τη Βουλή. 

«Είμαστε εδώ γιατί είμαστε αντίθετοι σε μία νατοϊκή συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, μία συμφωνία που είναι εθνικά ασύμφορη, διότι εκχωρεί και την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνικότητα στη γειτονική χώρα», επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της χώρας μας και για το μέλλον της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Ήρθαμε εδώ γιατί διαμαρτυρόμαστε γι αυτή την συμφωνία η οποία εφόσον ψηφιστεί θα παράξει τετελεσμένα άκρως δυσμενή και για τις δύο χώρες». 

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Τέλος, συγκέντρωση με ομιλητή τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, πραγματοποίησε και η Κομματική Οργάνωση Αττικής στο Πάρκο Ελευθερίας.

  

Διαβάστε ακόμα:

- Μήνυση για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία