Προκλήσεις από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής: «Νίκη το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών»

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, 10:01
-A +A
Προκλήσεις από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής: «Νίκη το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών»

Σε ένα προκλητικό παραλήρημα επιδόθηκε ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, χαρακτηρίζοντας ως «εισβολείς» όσους αποβιβάσθηκαν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μικρά Ασία και «νίκη σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών», που σηματοδότησε απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της Ανατολικής Θράκης και της περιοχής της Σμύρνης.

Σύμφωνα με το fonirodopis.gr, το περιστατικό συνέβη όταν ο ψευδομουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης, Ιμπραήμ Σερήφ, μίλησε σε εκδήλωση, την Κυριακή 15 Ιουλίου, στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Επρόκειτο για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο των δύο χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, χαρακτήρισε ως «εισβολείς» τον ελληνικό Στρατό που επιβιβάσθηκε στη Μικρά Ασία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και «νίκη» το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» και την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της Ανατολικής Θράκης και της περιοχής της Σμύρνης.

«Εύχομαι οι πεσόντες μάρτυρες κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7 να έχουν το έλεος του Θεού και οι ήρωες ταχεία ανάρρωση. Για μια ακόμη φορά εύχομαι υπομονή και περαστικά στο τουρκικό Έθνος. Όλοι σας ξέρετε πως τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας χαράχθηκαν με τον Βαλκανικό πόλεμο του 1912. Δύο χρόνια μετά από τον Βαλκανικό πόλεμο, το 1914 άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος», είπε ο Ιμπραήμ Σερήφ και συμπλήρωσε: 

«Μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδάφη της σημερινής Ανατολίας κατελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί οι εισβολείς. Αργότερα το 1920 με το σύνθημα "Το Τσανάκαλε δεν περνιέται’’ υπήρξαν 250 χιλιάδες μάρτυρες και ηττήθηκαν αυτοί που θέλανε να κομματιάσουν την Ανατολία. Την μέρα εκείνη κομματιάστηκε και η Συνθήκη των Σεβρών. Φτάνοντας στο 1923, ο άνθρωπος της Ανατολίας όντας νικητής αποκόμισε μια σειρά από κέρδη.

Μετά νίκη είναι και η Συνθήκη της Λωζάνης. Νίκη είναι και το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών. Κατά την γνώμη μου έγινε προσπάθεια από κάποιους να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους εκείνους που έσκισαν την Συνθήκη των Σεβρών».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα