Προκαταρκτική έρευνα για τη νέα βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:16
-A +A
Προκαταρκτική έρευνα για τη νέα βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Τους δράστες της νέας βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, αναζητά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της τοπικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Τη σχετική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς προς την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή.

Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, συνδεόμενες με το νόμο για τη ρατσιστική βία, ενώ προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών θα αναζητηθούν βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν σχηματίσει με σπρέι τη σβάστικα στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Η ενέργεια αυτή φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την ομιλία του  Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.

Σημειώνεται πως ήταν η τέταρτη φορά σε έναν χρόνο που το συγκεκριμένο Μνημείο γίνεται στόχος βέβηλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα