Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Καθυστέρησαν μισή ώρα να ενημερώσουν για το Μάτι

Πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής: Καθυστέρησαν μισή ώρα να ενημερώσουν για το Μάτι

Ολιγωρία καταλογίζει στον κρατικό μηχανισμό ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τεχνικός σύμβουλος των οικογενειών των θυμάτων, Αδριανός Γκουρμπάτσης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, τόνισε ότι μετά το ξεκίνημα της φωτιάς καθυστέρησε μισή ώρα να ενημερωθεί το συντονιστικό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ερωτηθείς, πόση σημασία έχει αυτό το ημίωρο, απάντησε ότι «έχει τεράστια σημασία, καθώς οι δυνάμεις θα την προλάβαιναν».

Ο κ.Γκουρμπάτσης σημείωσε ακόμη ότι «θα ζητήσουν άδεια από τον Εισαγγελέα να γίνει άρση απορρήτου των κινητών όλων επικεφαλής. Να δούμε αν δόθηκε εισήγηση για την εκκένωση, όπως λένε ότι αρχικά δόθηκε και σε ποιο χρονικό σημείο δόθηκε».

Σημειώνεται, ότι αυτοψία πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος που εποπτεύει και μετέχει των ερευνών στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι από τις φονικές πυρκαγιές προκειμένου να σχηματίσουν ιδία γνώμη για την περιοχή και τις συνθήκες της βιβλικής καταστροφής.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και πληροφορίες αναφέρουν ότι κράτησε περί τις έξι και πλέον ώρες.

Η εισαγγελική έρευνα όσο περνούν οι ημέρες, διευρύνεται προς πάσα κατεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνον στα αίτια της φωτιάς, ούτε μόνον στις πολεοδομικές παραβάσεις αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν με πράξεις, αλλά κυρίως με παραλείψεις, στα τραγικά γεγονότα.

Φωτογραφία intime news