Πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας: Ανοησίες ότι προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 11:47
-A +A
Πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας: Ανοησίες ότι προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά της Ελλάδας

Ο Σεργκέι Στεπάσιν χαρακτήρισε «ανοησίες» τις κατηγορίες της ελληνικής πλευράς ότι παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας προσπαθώντας να χρηματίσει Έλληνες πολιτικούς έτσι ώστε να μην επιλυθεί η διένεξη με τα Σκόπια για όνομα και έτσι η πΓΔΜ να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και επικεφαλής της οργάνωσης «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» Σεργκέι Στεπάσιν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel - την οποία αναφέρει η Deutsche Welle - με αφορμή την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα.

Αναφερόμενος στους λόγους για την αλλαγή στάσης της Αθήνας έναντι της Μόσχας ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας τονίζει: «Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν. Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Aμερικανός πρόεδρος.

Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της "Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης" Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως».

Η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση ήρθε στο πρoσκήνιο, όταν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα «χρέωσαν» στην οργάνωση μέρος της δραστηριότητα διαφόρων κύκλων ρωσικών συμφερόντων αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα