Πρώην πρόεδρος Ουκρανίας: Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε πότε στο θέμα της δουλειάς του γιου του

Πρώην πρόεδρος Ουκρανίας: Ο Μπάιντεν δεν αναφέρθηκε πότε στο θέμα της δουλειάς του γιου του

O πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο αρνήθηκε ότι Τζο Μπάιντεν έθεσε το θέμα της εταιρείας που φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του, κατηγορώντας παράλληλα ότι οι ισχυρισμοί για ουκρανική παρέμβαση στην αμερικανική πολιτική ήταν πιθανό προϊόν της ρωσικής παραπληροφόρησης.

Ο Ποροσενκο ο οποίος έχασε την επανεκλογή του πέρυσι από τον Βολοντιμιρ Ζελενσκι υποστήριξε στην εκπομπή του Φαριντ Ζακαρια στο CNN ότι ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε πότε στο ζήτημα της Burisma Holdings, την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου που κάποτε απασχολούσε τον γιο του Χάντερ.

«Η απολύτως σαφής απάντησή μου: Όχι, ποτέ, ποτέ δεν έθεσε τέτοιο θέμα», είπε ο Ποροσενκο. 

Σημειώνεται ότι το εν λόγω ζήτημα δηλαδή η σχέση του Τζο Μπάιντεν με την εργασία του γιου του Χάντερ στην εταιρεία αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά τον λόγο για τον οποίο το Κογκρέσο παρέπεμψε τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία.

Ο Τραμπ σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς ζήτησε από τον νυν πρόεδρο Ζελένσκι να διαξαγάγει έρευνα για τους Μπάιντεν κάτι που επέφερε την δίκη του στη Γερουσία όπου αθωώθηκε.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι τον Ιουλίου του 2019, οκτώ φορές κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους να συνεργαστεί με τον προσωπικό δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι υπογραμμίζοντας πως η Ουάσιγκτον θέλει να ξέρει εάν ευσταθούν καταγγελίες για παρατυπίες εκ μέρους του Μπάιντεν όταν ήταν αντιπρόεδρος. Ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν εργαζόταν για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.