Πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας ΗΠΑ: Απαιτείται στρατιωτική δράση κατά των συμμοριών χάκερς

Πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας ΗΠΑ: Απαιτείται στρατιωτική δράση κατά των συμμοριών χάκερς

Ο πρώην επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της αμερικανικής κυβέρνησης θεωρεί ότι οι οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες χάκερ που εξαπολύουν επιθέσεις ransomware σε εταιρείες και κυβερνήσεις, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με στρατιωτικά μέσα.

Ο Κρις Κρεμπς, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της ασφάλειας των υποδομών των ΗΠΑ, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι η χώρα πρέπει να είναι πιο επιθετική εναντίον των χάκερ που κρατούν ομήρους οργανισμούς κρυπτογραφώντας τα συστήματα δεδομένων τους και απαιτώντας λύτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να συσταθεί ειδική στρατιωτική ομάδα κυβερνοασφάλειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες χρησιμοποιώντας ransomware δημοσιεύοντας τις προσωπικές τους λεπτομέρειες, μια τακτική γνωστή ως doxing. «Πρέπει να ακολουθήσεις τους κακούς και δε μιλάω μόνο για την επιβολή του νόμου», δήλωσε ο Κρεμπς σε συνέντευξή του στην FT.

Ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων αυξήθηκε κατά περίπου 40% τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, από 142 εκατομμύρια περιπτώσεις σε 200 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της SonicWall, μιας εταιρείας ασφάλειας δεδομένων.

AP Photo/Andrew Harnik