«Προγραμματίζουμε έργα για να θωρακίσουμε πολλές περιοχές»

«Προγραμματίζουμε έργα για να θωρακίσουμε πολλές περιοχές»

Η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε βάλει και πρέπει να το κερδίσουμε. Προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα για να θωρακίσουμε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια αυτοψίας στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας, όπου είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κάτοικοι μετρούν τις ζημιές, καθώς περισσότερα από 40 σπίτια επλήγησαν. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και ο Δήμος «Παύλου Μελά» ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες δεκαετιών. Όμως για εμάς η πρόληψη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε βάλει και πρέπει να το κερδίσουμε. Οφείλουμε να διαχειριστούμε τέτοια συμβάντα με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρξε και υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με την περιφέρεια για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και συνέχισε: «Πρέπει να μιλάμε λίγο και να κάνουμε έργα. Δεν μπορούν να έχουν γίνει λάθη πολλών ετών και να λυθούν μέσα σε λίγες ημέρες. Προγραμματίζουμε μια σειρά από έργα για να θωρακίσουμε την περιοχή και πολλές άλλες σε όλη την Ελλάδα. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνουν άμεσα».