Αλ. Στεφανής: «Προετοιμαζόμαστε για περαιτέρω κλιμάκωση από την Τουρκία»

«Προετοιμαζόμαστε για περαιτέρω κλιμάκωση από την Τουρκία»

«Δεν μας ανησυχεί τίποτα. Αναλύουμε κάθε φορά την κατάσταση και αναλόγως πράττουμε», σχολίασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σχολιάζοντας την αναγγελία της Άγκυρας για την αποστολή 1.000 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της τουρκικής Αστυνομίας στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.

Ο κ. Στεφανής σε διαδοχικές συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς "Mega Channel" και "Star Channel" δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Εξετάζουμε τι δυνατότητες έχει και βάσει αυτών των δυνατοτήτων, σχεδιάζουμε τη δική μας αντίδραση. Περιμένουμε ότι θα κλιμακώσει την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι γι αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα», επισήμανε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόκλησης προβοκάτσιας από πλευράς Τουρκία ο κ. Στεφανής δήλωσε ότι «αναλύουμε κι αυτό το θέμα και ανάλογα σχεδιάζουμε», εκτιμώντας παράλληλα πως η Τουρκία «δεν θα το κλιμακώσει τόσο, ώστε να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, αλλά κι αν προκύψει έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε».

Παράλληλα, ο ΥΦΕΘΑ ξεκαθάρισε πως «Σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε και δεν πάμε εμείς πρώτοι στο να προκαλέσουμε θερμό επεισόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση», συμπληρώνοντας πως «Σημασία έχει να λύσουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μη γίνει χειρότερη. Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε κι αυτό φαίνεται».

«Είμαστε Έλληνες και αγαπούμε την πατρίδα μας και το πλαίσιο της άμυνας που ενασκούμε είναι συνταγματικό δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει. Έχουμε δύναμη και αποφασιστικότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε υπερασπίζοντας την πατρίδα μας. Είναι η στιγμή και το βλέπουμε καθημερινά αυτό, να φύγουμε οι Έλληνες από το "εγώ" και και να δούμε το "εμείς". Και το "εμείς" είναι η πατρίδα. Όταν η πατρίδα είναι καλά, όλοι είμαστε καλά. Και αυτή τη στιγμή με αισιοδοξία προσπαθούμε για αυτό», κατέληξε.