Προειδοποίηση λοιμωξιολόγου του υπ. Υγείας: «Η μάσκα έχει γίνει ασορτί με το πηγούνι»

Προειδοποίηση λοιμωξιολόγου του υπ. Υγείας: «Η μάσκα έχει γίνει ασορτί με το πηγούνι»

«Ο κορονοιός δεν έχει τελειώσει» επισήμανε το μέλος της Επιτροπής Ειδικών στο υπουργείο Υγείας Μάριος Λαζανάς, ο οποίος και προειδοποίησε ότι «η μάσκα έχει γίνει ασορτί να είναι στο πηγούνι», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

«Τα κρούσματα όχι μόνο δεν έχουν γίνει μηδενικά τα κρούσματα αλλά τσιμπάνε κιόλας», σημείωσε ο λοιμοξιολόγος μιλώντας στο «Θέμα 104,6» προσθέτοντας πως «δεν τηρεί κανείς κανένα μέτρο». Τι πρέπει να κάνουμε για να συμμορφωθεί ο κόσμος; διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως «το να είναι μόνο εισαγόμενα τα κρούσματα είναι το ευχάριστο».

«Είχαμε την ευχάριστη κατάσταση να πάει πολύ καλά η χώρα. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι χωρίς το lockdown θα είχαμε πολλούς νεκρούς» συμπλήρωσε ο κ. Λαζανάς.

Ο ίδιος επέκρινε τους συναδέλφους του για όσα λένε σχετικά με τους ασυμπτωματικούς και τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού λέγοντας ότι «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε ότι οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν, σαφώς και μεταδίδουν»

Ζήτησε, επίσης, «να ακούμε με σκεπτικισμό όσα λέγονται για τα εμβόλια, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση» προσθέτοντας ότι «το σύντομα δεν το βλέπω λιγότερο από έναν χρόνο μετά».

Σχολίασε, τέλος, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ ότι «οι συγκεκριμένες ΗΠΑ με αυτόν τον πρόεδρο θα έπρεπε να εξαφανιστούν».