Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Πρόεδρος UEFA

Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για το ποδόσφαιρο, ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν κατά τη διάρκεια σύνάντησής του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Σύμφωνα βέβαια με τον κ. Τσέφεριν αν και γίνονται σωστά βήματα  «πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του Grexit».

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, «είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά της».

«Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για τα θέμα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συνάντηση, δεν απέκλεισε τον κίνδυνο αποκλεισμού, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να υφίσταται.

«Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση (Grexit) γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί, ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της», απάντησε.

Σημειώνεται πως την Τρίτη το πρωί ο κ. Τσέφεριν θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους δύο φορείς, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.