Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ για ημερολόγια: Τον λόγο έχουν πλέον οι εισαγγελικές αρχές

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ για ημερολόγια: Τον λόγο έχουν πλέον οι εισαγγελικές αρχές

Για το λάθος με τα ημερολόγια που είχαν διατεθεί προς πώληση στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, και ανέγραφαν  την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρος», τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) Γρηγόρης Γερακαράκος, τονίζοντας πως πλέον τον λόγο για την υπόθεση έχουν οι εισαγγελικές Αρχές.

Παράλληλα, ο κ. Γερακαράκος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, διερωτήθηκε αν «η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την έκδοση των ημερολογίων θα υποστεί δίωξη για τη δυσφήμιση του Αστυνομικού Σώματος»,  

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ χαρακτήρισε «κάπως περίεργο» το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για το ημερολόγιο υπηρεσιακής έκδοσης του ίδιου του Αρχηγείου.

Για την ΕΔΕ που διατάχθηκε όσον αφορά την υπόθεση, ο κ. Γερακαράκος ανέφερε πως οι αστυνομικοί την είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή και διερωτήθηκε «πώς γίνεται όμως, όταν κάνεις μία έρευνα, να μη γίνεται σε όλο της το φάσμα».

«Το Αρχηγείο κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει έρευνα στους συνδικαλιστές, στους αιρετούς που βγαίνουν;», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.