«Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια»
Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών

«Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν τα πανηγύρια»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα καλοκαιρινά πανηγύρια και τον συνωστισμό που παρατηρείται σε αυτά έκρουσε η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι πρέπει να απαγορευτούν, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για τα εισαγόμενα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισήμανε ότι «τα πανηγύρια είναι ωραία, αλλά δεν είναι για αυτή την εποχή. Κανονικά πρέπει να απαγορευτούν», σημειώνοντας πως δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις,

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της έλευσης τουριστών από τα βόρεια σύνορα της χώρας, σημειώνοντας την - όπως τόνισε -  ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η περίπτωση της Σερβίας, καθώς ναι μεν έκλεισαν τα σύνορα για τους Σέρβους, ωστόσο έχουν περάσει ήδη τουρίστες στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα ισχύσουν απαγορεύσεις και για άλλες χώρες, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι «εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά χώρα, τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά και τους νεκρούς. Δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων, αν θα κλείσουμε τα σύνορα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι το γεγονός ότι θα γίνονται τεστ σε όλους στα σύνορα είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει, ώστε εφόσον υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, θα είναι ευκόλοτερη και η ιχνηλάτηση των επαφών. 

Τέλος η πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών εμφανίστηκε καθησυχαστική για την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι ανησυχητικές τις τελευταίες 5 ημέρες για τις χώρες που έχουν πάρα πολλά κρούσματα.