ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου: Πάνω από 50 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου: Πάνω από 50 τα κρούσματα στο ΠΑΓΝΗ

Τα κρούσματα κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχουν ξεπεράσει τα 50, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου, Γιώργος Κωστάκης. Μιλώντας στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1, ο κ. Κωστάκης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη δρομολόγησης στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊoύ στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

«Έχουν ανιχνευτεί περισσότερα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και αυτό οφείλεται και στην αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται. Πλέον τα κρούσματα ξεπερνούν τα 50. Έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα για να ελεγχθεί η διασπορά στα νοσηλευτικά ιδρύματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστάκης.

«Κατανοούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει 100% αποστείρωση των νοσοκομείων. Έπρεπε όμως να δρομολογηθεί η διενέργεια rapid test ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας, η υποχρεωτικότητα στα δωρεάν τεστ των συνοδών που κρίνονται απαραίτητοι για τη φροντίδα ασθενών και να μην επιφορτίζονται οι γιατροί των κλινικών με τη δειγματοληψία των συνοδών», τόνισε.

Ο κ. Κωστάκης επισήμανε πάντως ότι «το ΠΑΓΝΗ έχει επάρκεια προσωπικού και δεν υφίσταται προς το παρόν πρόβλημα λειτουργίας».

Παράλληλα, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της ότι η «αναστάτωση επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ λόγω της ενδονοσοκομειακής διασποράς που διαπιστώθηκε τις τελευταίες μέρες. Πάνω από 50 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε εργαζόμενους, συνοδούς και ασθενείς, που νοσηλεύονταν κυρίως στην Παθολογική, τη Νευρολογική και την Ογκολογική Κλινική.

Το αίτημα επιστημόνων, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΓΕΣΥΝΗ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων υγειονομικών για τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, των ΤΟΜΥ και των ΚΥ δεν έχει ικανοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται καν ακόμη η απόφαση του Υπουργού Υγείας (19/3) για "υποχρεωτική διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί", αφού η κυβέρνηση δεν φρόντισε να εξασφαλίσει επάρκεια σε rapid test».