ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Πρόεδρος Λιβάνου: Δεν αποκλείεται η εξωτερική ανάμειξη στην έκρηξη

Πρόεδρος Λιβάνου: Δεν αποκλείεται η εξωτερική ανάμειξη στην έκρηξη

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αουν δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει την πιθανότητα η έκρηξη να προκλήθηκε μεταξύ άλλων και από ενδεχόμενη εξωτερική παρέμβαση.

«Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας», δήλωσε ο Αουν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό. Δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε εκ νέου ότι η έρευνα στην ισχυρή έκρηξη που συντάραξε τη Βηρυτό θα αποκαλύψει το συντομότερο δυνατόν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή συνέβη και ότι τα αποτελέσματά της θα αποκαλυφθούν με διαφάνεια.