Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Ένας στους 4 στην Δράμα έχει κορονοϊό

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Ένας στους 4 στην Δράμα έχει κορονοϊό

«Ένας στους τέσσερις στη Δράμα έχει κορονοϊό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «οι νοσηλείες στο νοσοκομείο δεν ελαττώνονται». «Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν», επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid.

«Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)»

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώ χτες έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού γύρω αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραιατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορονοϊό και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες».